A kelkáposztát és a császárszalonnát kisebb kockákra vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítünk 1 evőkanál olajat, hozzáadjuk a felkockázott szalonnát, és sütni kezdjük. Amikor már szép színt kapott, hozzáadjuk a kelkáposztát, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és pár percig pároljuk, éppen csak addig, amíg a káposzta roppanós marad.
Közben enyhén sós vízben kifőzzük a metélt tésztát, majd szűrőkanállal kiszedjük a főzővízből, lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a kelkáposztás szalonnához. Alaposan összeforgatjuk, és tálalásig melegen tartjuk.
A buggyantott tojáshoz egy edényben kb. 1 liter vizet forralunk, majd hozzáadunk 1 teáskanálnyi ecetet. A tojásokat egyesével egy kisebb tálkába ütjük, majd nagyon óvatosan és közelről (a tál szinte érjen a vízbe) a forrásban lévő vízbe öntjük őket. (Mielőtt beleöntenénk a tojást, keverjünk kanállal örvényt a vízbe, majd annak a közepébe öntsük bele.) Ezután mérsékeljük a hőfokot, és a gyöngyöző vízben 3-4 percig főzzük, hogy a fehérje megfőjjön, de a sárgája még folyós maradjon.
Amikor a tojás mefőtt, szűrőkanál segítségével kiemeljük a vízből, és hagyjuk lecsepegni. Tálaláskor a kelkáposztás-szalonnás tésztát tányérra szedjük, majd ráhelyezzük a tojást. Frissen őrölt borssal megszórva kínáljuk.
Megjegyzés
Nem kell hozzá más, csak kelkáposzta, tészta, jóféle császárszalonna, ízlés szerint fűszerek, és a végeredmény pedig nagyon finom. Tojással vagy tojás nélkül is tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.