A hideg vízzel leöblített halfiléket konyhai papírtörlőn leszárítjuk, és enyhén megsózzuk, megborsozzuk. Mindet beborítjuk 4-4 bazsalikomlevéllel, majd 2-2 szelet szalonnába csomagoljuk, és a „kabátot” fogvájóval rögzítjük. Röviddel tálalás előtt egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat. Beletesszük a csomagokat, és közepes hőfokon mindkét oldalukat ropogósra sütjük.
A körethez a meghámozott sárgarépát és a cukkinit hosszában negyedekre vagy hat részre vágjuk, majd zöldséghámozóval vékony csíkokat húzunk le belőlük. A félbevágott pórét is hosszú csíkokra metéljük. A metélt tésztát a csomagolásán leírtak szerint forrásban levő sós vízben kifőzzük, majd lecsepegtetjük. Közben egy serpenyőben felhevítjük a vajat, és megfuttatjuk rajta az előkészített zöldséget. Összeforgatjuk a tésztával, és ízlés szerint megsózzuk.
A szószhoz a snidlinget felkarikázzuk. A tejszínt keményre felverjük, és hideg helyre tesszük. A sonkahagymát nagyon apró kockákra vágjuk. Egy kisebb nyeles edényben 1 ek vajat hevítünk, és megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, az alaplét és a balzsamecetet, majd kevergetve beforraljuk. A kakukkfüvet kiszedjük, és a tejfölt a visszamaradt folyadékba keverjük. Apránként hozzáadjuk a megmaradt vajkockákat, és botmixerrel simára keverjük. Közben már ne forraljuk! A szószt sóval és ecettel ízesítjük, végül pedig beleforgatjuk a tejszínhabot és a snidlinget. A tilápiát a zöldséges tésztával körítjük, és a szósszal együtt kínáljuk.
forrás: http://www.fischinfo.de/index.php/verbraucher/rezepte/3419-tilapiafilet-im-pancettamantel
Az Észak- és Közép-Afrikában honos tilápiát (más néven Szent Péter hal) többek között Izraelbe és Jordániába is betelepítették. Magyarországon pl. Szarvason és Makádon tenyésztik.
Ízletes húsa fehér színű, enyhén diós-édeskés zamatú, szinte teljesen szálkamentes. Alacsony a zsír- és kalóriatartalma, viszont sok proteint, továbbá foszfort, szelént és B12-vitamint tartalmaz.
A hipermarketekben fagyasztva kínálják.
Tetszés szerint sütheted, párolhatod, főzheted vagy grillezheted.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.