Az élesztőt összemorzsoljuk, rászórjuk a kis cukrot, majd a langyos tejet is ráöntjük, liszttel megszórjuk a tetejét és felfuttatjuk.
A lisztet mély tálba öntjük, 1 kk. sóval összekeverjük, mélyedést készítünk a közepében. A mélyedésbe beleöntjük a megfuttatott élesztőt, majd egy kevés liszttel elkeverjük, hagyjuk 5 percet lefedve állni.
Hozzáadjuk a langyos vizet is és a robotgép dagasztójával minimum 15 percig dagasztjuk a tésztát, míg elválik az edény falától. A tészta akkor jó, ha lágy marad, ne legyen kemény! A liszt-víz kombinációval lehet lágyítani vagy keményíteni. A dagasztás után meleg helyen kétszeresére kelesztjük.
Ha megkelt, nyújtótáblán kinyújtjuk a kenyértésztát, majd egy előre pici olajjal kikent magasabb falú sütőedénybe (kerámiatálba) fektetjük úgy, hogy a szélei kilógjanak az edényből.
A tészta aljára szeletelünk egy kevés sajtot (lehet reszelni is). Ráfektetjük a füstölt húst, majd a tetejét is beborítjuk vékonyra szeletelt sajttal. A végén ráhajtjuk a kenyértésztát, azaz becsomagoljuk a tölteléket. Így hagyjuk kelni ismét, kb. fél órát. A tetejét sütés előtt vízzel megkenjük, de lehet olajjal is.
Előmelegítjük a sütőt, az aljára egy kisebb tepsiben vizet teszünk. Az előmelegített sütőben kis lángon (gázsütőben 2-3 fokozat) kb. 1 órán keresztül sütjük. Közben többször meg lehet a kenyérke tetejét spriccelni vízzel. Ha kész, kivesszük a sütőből és letakarva hagyjuk kihűlni. Hidegen kell szeletelni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.