Először az alapot sütjük meg. Ehhez kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét a cukorral, majd mehet bele a liszt, a morzsa.
Elkeverjük, végül finom mozdulatokkal az olajat is belevegyítjük. Sütőpapírral bélelt, nagy tepsire terítjük, 180 fokra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük nutellával, megszórhatjuk vágott mogyoróval.
Jöhet a krém: A tojássárgákból, keményítőből, tejből, cukorból sűrű pudingot főzünk. A vége felé a vanília aromát is hozzáadjuk. Ha kész, elzárjuk alatta a platnit és beleolvasztjuk a vajat. Kevergetve kézmelegre kihűtjük. Addig a nutellás réteg tetjét tejbe mártott keksszel beborítjuk.
Erre jön a vaníliakrém fele szépen egyenletesen, majd rá még egy tejbe mártott kekszréteg. A maradék krémbe beleolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, majd rákenjük a kekszrétegre.
Én itt meg is álltam. Lefedtem a süteményt és egy éjszakára hűtőbe tettem. Aki viszont tovább szeretné turbózni, tálalás előtt kidíszítheti tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal.
Recept és fotó: Mandula
2015.11.24.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.