Először az alapot sütjük meg. Ehhez kemény habbá verjük a 6 tojásfehérjét a cukorral, majd mehet bele a liszt, a morzsa.
Elkeverjük, végül finom mozdulatokkal az olajat is belevegyítjük. Sütőpapírral bélelt, nagy tepsire terítjük, 180 fokra melegített sütőben kb. 10 perc alatt megsütjük. Még melegen megkenjük nutellával, megszórhatjuk vágott mogyoróval.
Jöhet a krém: A tojássárgákból, keményítőből, tejből, cukorból sűrű pudingot főzünk. A vége felé a vanília aromát is hozzáadjuk. Ha kész, elzárjuk alatta a platnit és beleolvasztjuk a vajat. Kevergetve kézmelegre kihűtjük. Addig a nutellás réteg tetjét tejbe mártott keksszel beborítjuk.
Erre jön a vaníliakrém fele szépen egyenletesen, majd rá még egy tejbe mártott kekszréteg. A maradék krémbe beleolvasztunk 10 dkg étcsokoládét, majd rákenjük a kekszrétegre.
Én itt meg is álltam. Lefedtem a süteményt és egy éjszakára hűtőbe tettem. Aki viszont tovább szeretné turbózni, tálalás előtt kidíszítheti tejszínhabbal és csokoládéforgáccsal.
Recept és fotó: Mandula
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.