Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd a habosítás után egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját is.
A lisztet, darált diót, a sütőport elkeverjük, és lazán beleforgatjuk a tojáshabba, egy fakanál segítségével. Két lapot sütünk, 24×39 cm-es tepsiben, amit sütőpapírral béleltünk ki. 180 fokon 15 perc alatt készül el.
A krémhez a tejet a liszttel és a cukorral csomómentesre keverjük, majd felfőzzük és kihűtjük. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokoládét. A vajjal habosítjuk a tej-liszt-cukor keveréket, hozzáadjuk a pörkölt, darált diót, a rumaromát és az olvasztott csokoládét is. Jól kihabosítjuk és a lapok közé töltjük.
Végül elkészítjük a mázat, vízgőz fölött, olajjal megolvasztjuk a csokoládékat. Előbb a tejcsokoládét oszlatjuk el a sütemény tetején, majd a fehér csokit csíkokban rácsöpögtetjük.
Megjegyzés
Ezt a süteményt nem lehet kihagyni! Csoki, dió, igazi karácsonyi illatok. Nagyon finom, ajánlom elkészítésre.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.