A vajat serpenyőben felolvasztjuk, megszórjuk a liszttel, és kissé lepirítjuk. Habverővel folyamatosan kevergetve, kis adagokban belemerjük a langyos tejet. Ha mártás sűrűségű, sózzuk és borsozzuk, és egy csipet szerecsendióval ízesítjük.
A raguhoz felaprítjuk a vöröshagymát és a fokhagymát, majd üvegesre sütjük az olívaolajon. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzákeverjük a darabolt konzervparadicsomot, a mascarponét és a finomra vágott petrezselyemzöldet. Sózzuk és borsozzuk, majd puhára főzzük.
Egy tűzálló tálat kikenünk a fehér mártással, bevonjuk egy réteg raguval. Megtöltjük a cannellonikat a raguval, egymás mellé rakjuk őket a tálban, majd ráöntjük a maradék ragut és a mártást is.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 40 perc alatt készre sütjük.
Megszórjuk 5 dkg reszelt sajttal, és további 5 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, 5 percig pihentetjük, majd tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.