A vajat az 5 tojássárgájával habosra keverjük, aztán beletesszük a cukrot, a lisztet és a tejet. Jól elkeverjük. Felverjük az 5 tojásfehérjét, majd ezt is a masszába dolgozzuk.
A reszelt citrom- és narancshéjat összekeverjük. A sütőt 150 fokra előmelegítjük.
Kiolajozott palacsintasütőben kisujjnyi vastag rétegben palacsintamasszát öntünk, és takarékon megsütjük az egyik oldalát úgy, hogy a teteje egy kicsit híg maradjon.
Egy sütőformát kiolajozunk, megszórjuk egy kevés citromos narancsos vaníliás cukorral, majd az első palacsintát szépen belecsúsztatjuk. Ismét megszórjuk a citromos-narancsos vaníliás cukorral. Előbbiek szerint megsütjük a következő palacsintát, rácsúsztatjuk és ezt is megszórjuk a cukros keverékkel. Addig folytatjuk, amíg a kisütjük az összes palacsintatésztát.
A palacsintával megrakott tálat kb. 150 fokra előmelegített sütőbe tesszük kb. 5 percre. Figyeljünk rá, hogy az ízes cukor ne égjen meg a tetején, csak egy kicsit megpiruljon.
Amikor kivettük a sütőből, várunk pár percet, majd egy nagyobb tányérra átfordítjuk - így most már a teteje az alja lesz - és meghintjük vaníliás cukorral. Citrom és narancskarikákkal díszítjük. Úgy vágjuk, mint egy tortát.
Nézd meg videón, hogyan készül a klasszikus csúsztatott palacsinta
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.