A lisztet keverőtálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a sót, a kókuszreszeléket és kb. 2-2,5 dl tejet. Elkeverjük, majd annyi tejet adunk még hozzá, hogy tejszín sűrűségű tésztát kapjunk. Pihentetjük 10 percig, majd belekeverünk 1/2 vagy 1 dl olajat (attól függően, hogy milyen sűrűségű a massza). Ezután forró palacsintasütőben a szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
A banánt meghámozzuk és félbevágjuk. A nádcukrot karamellizáljuk, óvatosan felöntjük 1 dl forró vízzel, és mártás állagúra sűrítjük. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és megforgatjuk benne a banánokat.
A palacsintába tesszük a banánt és feltekerjük. Tányérra téve meglocsoljuk a forró karamellel, megszórjuk a száraz serpenyőben rózsaszínre pirított kókuszreszelékkel, és azonnal fogyasztjuk.
Megjegyzés
Karamell helyett tálalhatjuk csokiöntettel vagy fagyival.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.