A rizst a forró vízzel és egy csipetnyi sóval elkezdjük párolni. A kókusztejet a kókuszreszelékkel, az édesítőszerrel, a laktózmentes tejjel, és a vaníliarúd kikapart belsejével felforraljuk.
Ha a rizsről elpárolgott a folyadék, a kókuszos tejjel szakaszosan felöntjük és folyamatosan kevergetjük, hogy ne égjen le. Ha a rizs kellően megpuhult, belekeverjük a vajat, amitől selymes és bársonyos lesz. Állagra a rizottóhoz hasonló, krémes desszertet fogunk kapni.
A narancsokat meghámozzuk és kockákra vágjuk. A barna cukrot karamellizáljuk, majd ráöntjük a mézet és rászórjuk a narancskockákat. Fahéjjal fűszerezzük, és addig pároljuk, ameddig a narancs húsa szét nem esik. Egy botmixer segítségével leturmixoljuk, és hagyjuk hűlni.
A kész tejberizst poharakba kanalazzuk, és a tetejére öntjük a narancszszószt. Tetszés szerint akár rétegezhetjük is. Tetejét friss mentalevéllel, citromfűvel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.