A krumplikat alaposan megmossuk, megkaparjuk, és előfőzzük. A gombák törzsét eltávolítjuk.
Az újhagymát, a fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, majd egy keverőtálban összekeverjük a hússal és a tojással. Megsózzuk, megborsozzuk, ízlés szerint fűszerezzük pirospaprikával és oregánóval. Alaposan összedolgozzuk.
Egy serpenyőt kikenünk olajjal. Beletesszük a gombafejeket, és megtöltjük a keverékkel. A paradicsomokat középre rendezzük. Megsózzuk, megborsozzuk, és kevés olajjal meglocsoljuk.
A serpenyőt letakarjuk alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Hozzáadjuk a krumplikat, megsózzuk, megborsozzuk, meglocsoljuk olajjal, és addig sütjük, amíg szépen megpirul.
A sajtot lereszeljük, a petrezselymet durvára aprítjuk. A gombákról levesszük az alufóliát, megszórjuk a sajttal, és további 15 percig sütjük. Ezután grill fokozaton (200 fokon) még 10 percig sütjük. A gombát a petrezselyemmel megszórt krumplival tálaljuk.
Megjegyzés
A piacon a hentesnél volt bekevert kolbásztöltelék. Állítólag ebből készíti a csípős parasztkolbászt. Nos, gondoltam jó lesz a gombafejekhez alaptölteléknek. A tölteléket még egy kicsit feljavítottam, s fűszereztem, mert nekem nem volt elég fűszeres és csípős.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.