Mossuk meg a barackot, vágjuk félbe, távolítsuk el a magokat. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük habosra a margarint a cukorral, a vaníliás cukorral, a tojások sárgájával.
Szitáljuk tálba a lisztet, keverjük el benne a sütőport. Adagonként keverjük a margarinos tojásos krémhez. Végül óvatosan forgassuk hozzá a tojásfehérjéből kevert kemény habot is.
Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntsük a pitetésztát. A tetejét hintsük meg a zsemlemorzsával. Fektessük rá a félbevágott barackokat, és hintsük meg porcukorral.
Toljuk a tepsit a forró sütőbe, és süssük a süteményt aranysárgára kb. 25-30 perc alatt. Tűpróbával ellenőrizzük. Ha átsült, vegyük ki a tepsit a sütőből, és tepsiben hagyjuk kihűlni a barackos pitét.
Kockákra vágva kínáljuk.
Megjegyzés
Egyszerűen elkészíthető, nagyon finom és pehelykönnyű sütemény. Én egész zacskó sütőport tettem hozzá, eleinte soknak tűnt, de nem emelkedett meg túlzottan, szép magas lett, a barackok pedig egy kicsit lesüllyedtek. Ami szerintem nem fontos, az a porcukor sütés előtt, elég csak egy kicsit a barackokra tenni. Tálalás előtt lehet az egész sütit porcukrozni.
A receptet és a fotót Lyndara küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.