A lisztet a vajjal, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal, a sóval és a 2 ek vízben elkevert tojás sárgájával összegyúrjuk. Cipót formázunk belőle és fóliába csomagolva legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
Egy 28 cm-es tortaformát kikenünk vajjal. A tésztát kinyújtjuk, és a formába terítjük, úgy, hogy kb. 1 cm széle legyen körben. Megnyomkodjuk, villával megszurkáljuk és 200°-on előmelegített sütőben 10 percig elősütjük.
Ha már kicsit megbarnult, kivesszük és a felforrósított lekvárral megkenjük. A tej felét a tejszínnel felforraljuk, majd vaníliás cukorral, cukorral és sóval elkeverjük. A maradék hideg tejben elkeverjük a tojás sárgákat és a keményítőt, majd a forró, vaníliás tejhez adjuk, és éppen csak felforraljuk. A tésztára rákenjük a krémet, s amikor már kicsit kihűlt rászórjuk a meggyet és visszatoljuk a sütőbe. 180°-on 35-40 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, tálaláskor porcukorral megszórni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.