A Lajcsi rolád piskótájának elkészítéséhez a tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk az eritritet vagy a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet és a kakaópor is belekeverjük.
A masszát sütőpapírral bélelt gáztepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. A sütőből kivéve a papírt lehúzzuk róla, és kihűtjük.
A vaníliás krémet elkészítjük: kb. 1,5 dl tejet felteszünk egy kisebb edényben melegedni, a maradék tejet a pudingporral csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő tejbe öntjük, állandó kevergetés mellett besűrítjük, majd hagyjuk kihűlni. A vajat az eritrittel kikeverjük, majd a pudingot is hozzáadjuk, és kihabosítjuk.
A puncsos krémet ugyanígy elkészítjük.
A kihűlt piskótát hosszában kettévágjuk (2 vékonyabb tekercsünk lesz), majd mindkettőre váltakozva rákenjük a kétféle krémet, majd mindkettőt feltekerjük.
Hűtőbe tesszük őket dermedni, majd vízgőz felett az étolajjal megolvasztjuk a csokit, és bevonjuk vele a tekercseket. Ha a csoki megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.