A vaníliás piskótához a tojások sárgáját habosra keverjük az aromával és a cukor harmadával. A megmaradt cukrot a fehérjével kemény habbá verjük, majd óvatosan a sárgájához forgatjuk. Apránként hozzá szitáljuk a lisztet, majd hozzá öntjük az olvasztott vajat. 180 fokos sütőben 10–12 perc alatt aranysárgára sütjük.
A lisztmentes-csokis piskótához a tojások sárgáját kikeverjük 1 csipet sóval és 1 tk vízzel. A fehérjét a cukorral és a citromlével lágy habbá verjük, és a sárgájához forgatjuk a kakaóporral együtt. Tepsibe simítjuk, majd 190 fokos sütőben 10 percig sütjük.
Az eperkrémhez a csokit vízgőz fölött megolvasztjuk, majd a krémsajthoz adjuk. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk. Az epervelőt, az eperlével megmelegítjük, majd feloldjuk benne a kinyomkodott zselatint, és a krémsajtos keverékhez forgatjuk, a kemény habbá vert tejszínnel együtt. A csokikrémhez a felforralt tejszínt a feldarabolt csokira öntjük, és elkeverjük. Hagyjuk kihűlni, majd lágy habbá verjük.
Az eperkrémet elterítjük a vaníliás piskótán. Ráhelyezzük a csokis piskótát.Eloszlatjuk a tetején a csokis krémet, elrendezzük rajta a megtisztított, felaprított epret, és feltekerjük a roládot. Vágjuk 3 cm széles háromszögekre, és tálaljuk porcukorral meghintve.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.