A különleges gombás-húsos lángos elkészítéséhez az 50 dkg átszitált lisztet kis időre tegyünk meleg helyre. Futtassunk fel 1,5 dkg élesztőt 1 dl langyos tejjel, egy kevés cukorral és 1 evőkanál liszttel. 25 dkg főtt, áttört krumplit dolgozzuk el a liszttel, a tejben felfuttatott élesztővel és a sóval.
A simára dagasztott tésztát tegyük kilisztezett tepsibe, takarjuk le, hagyjuk megkelni. Ezután nyújtsuk ujjnyi vastagra, és vágjuk tenyérnyi darabokra. 10-20 percig kelesszük ismét, majd bő, forró olajban süssük meg a lángosok mindkét oldalát.
Amíg a pihen a lángostészta a sertéshúst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a húst, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg köménymaggal, majd pároljuk addig, amíg a hús megpuhul.
A gombát szűrjük le, vágjuk fel kisebb darabokra, keverjük a húshoz, és rövid ideig pároljuk tovább. A kisütött lángosokra kanalazzuk rá az elkészített tölteléket. Tálaláskor mindegyiket díszítsük a lilahagyma-karikákkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.