Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gombás-húsos lángos recept
recept
Bonyolult

Gombás-húsos lángos

120 perc
6 adag
Átlagos
2015. 10. 21.

Elkészítés

  1. A különleges gombás-húsos lángos elkészítéséhez az 50 dkg átszitált lisztet kis időre tegyünk meleg helyre. Futtassunk fel 1,5 dkg élesztőt 1 dl langyos tejjel, egy kevés cukorral és 1 evőkanál liszttel. 25 dkg főtt, áttört krumplit dolgozzuk el a liszttel, a tejben felfuttatott élesztővel és a sóval.
  2. A simára dagasztott tésztát tegyük kilisztezett tepsibe, takarjuk le, hagyjuk megkelni. Ezután nyújtsuk ujjnyi vastagra, és vágjuk tenyérnyi darabokra. 10-20 percig kelesszük ismét, majd bő, forró olajban süssük meg a lángosok mindkét oldalát.
  3. Amíg a pihen a lángostészta a sertéshúst kockázzuk fel, a hagymát vágjuk apróra. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd pirítsuk meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a húst, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg köménymaggal, majd pároljuk addig, amíg a hús megpuhul.
  4. A gombát szűrjük le, vágjuk fel kisebb darabokra, keverjük a húshoz, és rövid ideig pároljuk tovább. A kisütött lángosokra kanalazzuk rá az elkészített tölteléket. Tálaláskor mindegyiket díszítsük a lilahagyma-karikákkal.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Panettone
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal
Recept
Egyszerű

Tejszínes-gombás csirkeragu zsemlegombóccal

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Áfonyás-krémsajtos csiga
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

Kókuszos kelt csiga
Recept
Rafinált

Kókuszos kelt csiga

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Lángos
Recept
Mester

Lángos

60 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött minilángos
Recept
Egyszerű

Zöldfűszeres sajtkrémmel töltött minilángos

120 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rozmaringos-kovászos focaccia
Recept
Mester

Rozmaringos-kovászos focaccia

210 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Nagyi-féle krumplis lángos
Recept
Mester

Nagyi-féle krumplis lángos

90 perc
|
4 adag
|
Olcsó
 D. szerző profilképe

D.

Krumplis-kefires lángos
Recept
Mester

Krumplis-kefires lángos

60 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Csüri Krisztián szerző profilképe

Csüri Krisztián

Hasonló receptek

Hűtős kefires lángos recept
Recept
Mester

Hűtős kefires lángos

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.