Az átszitált lisztet vegyítsük el ½ tk sóval. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, a tojást és 1 ek jeges vizet. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk rugalmas tésztává. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a kezünk ne melegítse át a tésztát! Formázzunk belőle cipót, és alufóliába csomagolva pihentessük 1 órán keresztül.
Azután lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Szúrjunk ki belőle 4 db kört, és simítsuk azokat 1-1 db kivajazott, kerek tortaformába úgy, hogy peremük is legyen. Szurkáljuk meg az aljukat villával, és rakjuk mindet a mélyhűtőbe 10 percre.
Ezután tegyünk a tésztakörökre 1-1 db sütőpapírt, és szórjunk rá szárazbabot. Süssük elő őket a 180 fokra előmelegített sütőben egyenként 10 perc alatt, majd távolítsuk el róluk a babot és a sütőpapírt.
A töltelékhez keverjük habosra a tejszínt a tojássárgájákkal. Sózzuk, borsozzuk meg, majd forgassuk bele a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Locsoljuk a keveréket a tésztákra, és süssük őket egyenként további 25 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tortácskákat, azután óvatosan szedjük ki őket a formákból. Osszuk el a tetejükön a falatnyi darabokra vágott lazacot, és a zsázsával díszítve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.