Az átszitált lisztet vegyítsük el ½ tk sóval. Adjuk hozzá a felkockázott, hideg vajat, a tojást és 1 ek jeges vizet. Gyors mozdulatokkal dolgozzuk rugalmas tésztává. Fontos, hogy gyorsan dolgozzunk, hogy a kezünk ne melegítse át a tésztát! Formázzunk belőle cipót, és alufóliába csomagolva pihentessük 1 órán keresztül.
Azután lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Szúrjunk ki belőle 4 db kört, és simítsuk azokat 1-1 db kivajazott, kerek tortaformába úgy, hogy peremük is legyen. Szurkáljuk meg az aljukat villával, és rakjuk mindet a mélyhűtőbe 10 percre.
Ezután tegyünk a tésztakörökre 1-1 db sütőpapírt, és szórjunk rá szárazbabot. Süssük elő őket a 180 fokra előmelegített sütőben egyenként 10 perc alatt, majd távolítsuk el róluk a babot és a sütőpapírt.
A töltelékhez keverjük habosra a tejszínt a tojássárgájákkal. Sózzuk, borsozzuk meg, majd forgassuk bele a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. Locsoljuk a keveréket a tésztákra, és süssük őket egyenként további 25 percig.
A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni a tortácskákat, azután óvatosan szedjük ki őket a formákból. Osszuk el a tetejükön a falatnyi darabokra vágott lazacot, és a zsázsával díszítve tálaljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.