Robotgéppel krémes állagúra keverjük a szobahőmérsékletű vajat a cukorral és az egyenként hozzáadott egész tojásokkal. Hozzáadjuk a tejet, valamint kisebb adagokban a sütőporral elkevert lisztet, majd ízesítjük a citrom levével. A levendulavirágokat kissé összetörjük vagy felaprítjuk, és a masszában keverjük a darabolt csokoládéval együtt.
A masszát sütőpapírral bélelt formában öntjük, és 160 fokra előmelegített sütőben kb. 35-45 perc alatt készre sütjük.
A citromhabhoz a hideg tojásfehérjét kemény habbá verjük, belekeverjük a porcukrot, a lime reszelt héját és 1-2 ek citromlevet. A kockára vágott sütit citromhabbal díszítjük.
Megjegyzés
A sütit a habbal és kandírozott citrushéjjal, vagy ételfestékkel színezett habbal is díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.