Elkészítés: A combokat alaposan nézzük át, és távolítsuk el a tokokat, majd mossuk meg, töröljük szárazra. Ezután alaposan dörzsöljük be sóval. A libazsírt olvasszuk fel, keverjünk hozzá ízlés szerint őrölt borsot, kakukkfüvet, rozmaringot és egy kevés sót. Forgassuk bele a besózott libacombokat, majd fedjük le a tálat, és pár órára (akár egész éjszakára) tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek jól átjárják a húst.
Egy tepsibe helyezzük egymás mellé a bepácolt combokat, öntsük alá a bort, a pácolásnál visszamaradt fűszeres zsírt és az összenyomott borókabogyót (a borókabogyót a kés lapjával kicsit nyomjuk össze). Fedjük le fóliával a tepsi tetejét.
Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára a húst. Amikor már kellően megpárolódott, vegyük le a fóliát, kenjük le a combokat mézzel, majd helyezzük vissza a sütőbe. Vegyük a hőfokot magasabbra, és süssük szép pirosra, ropogósra.
Az ízlés szerint kockára vágott sütőtököt főzzük félpuhára enyhén sós vízben, majd szűrjük le és hűtsük langyosra. A vajat és a mézet hevítsük fel egy serpenyőben, pár pillanatig karamellizáljuk, majd adjuk hozzá a langyosra hűtött sütőtököt. Ízlés szerint szórjuk meg őrölt borssal, fahéjjal és egy csipet sóval, majd óvatosan forgassuk, kicsit melegítsük össze. Tálalásig tartsuk melegen.
4 szufléformát vastagon kenjük ki vajjal, szórjuk meg zsemlemorzsával, helyezzük egy tepsire.
A mascarponét keverjük simára a tejföllel, a tojások sárgájával, ízlés szerint sóval, őrölt borssal és egy csipet szerecsendióval,majd keverjük hozzá a reszelt sajtot és a lisztet. A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a sajtos masszához. Az előkészített formákat 3/4-ig töltsük meg a masszával, majd két ujjunkkal töröljük körbe a forma peremét (így szép magasra feljön majd a szuflé).
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 15-20 perc alatt süssük szép aranybarnára (én légkeverésnél 150 fokon 15 percig sütöttem). A sütőből kivéve rögtön tálaljuk. (Én próbaképpen a kikapcsolt, meleg sütőben hagytam, és kb. 15 percig még szép magas maradt a szuflé, csak utána kezdett el összeesni.)
Tálaláskor a sütőből kivett szuflét óvatosan fordítsuk rá a tányérra, helyezzük mellé a libacombot, és a mézes sütőtökkel kínáljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.