A hagymát felszeleteljük, megsózzuk, és az olajon alacsony lángon megdinszteljük egy teflonos serpenyőben. Ha szükséges, adunk hozzá vizet, a dinsztelés akár 50 percig is eltarthat.
Amikor már majdnem kész, hozzáadjuk a balzsamecetet és a szilvát, majd néhány keverés után a mézet. Megkóstoljuk, ha szükséges, teszünk hozzá még sót vagy mézet.
Megjegyzés
A szilvát akár félbe vagy négybe is lehet vágni.
Ha nincs balzsamecetünk, használhatunk vörösbort és ecet keverékét is.
Érdemes nagyobb mennyiséget készíteni, mert ez gyorsan elfogyott.
A receptet és a fotót AmiDJF küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.