Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha
Epres blondie
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus grízgaluska leves
Zsemlegombóc
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Ludaskása - nem csak Márton-napra recept
recept
Mester
Zeller

Ludaskása - nem csak Márton-napra

80 perc
5 adag
Megfizethető
5
2018. 11. 07.

Elkészítés

  1. Az aprólékot megtisztítjuk, langyos vízben megmossuk, és a fazékba téve 1,5 liter vízzel felöntjük, majd a teatojást beletesszük. A keletkezett habot a tetejéről leszedjük.
  2. A zöldségeket megtisztítjuk, nagyobb darabok és a vöröshagymával, fokhagymával, babérral, lestyánnal, szerecsendióval a leveshez adjuk, és lassú tűzön, gyöngyöző forralással puhulásig főzzük. A gombát egészben adjuk hozzá akkor, amikor a zöldségek félig megpuhultak.
  3. A levest egy kis fazékba szűrjük, a visszamaradt húsdarabokat és a zöldségeket külön-külön tányérokban hűlni hagyjuk.
  4. A leves tetejéről kb. 5 evőkanál zsiradékot evőkanállal leszedünk, a levest tovább forraljuk (kb. 1 literre lesz szükség, jó, ha a felesleget elfővi, mert intezívebb ízű lesz).
  5. A langyosra hűlt húst és a kihűlt zöldségeket, majd gombát kis darabokra aprítom.
  6. Egy nagy, tapadásmentes serpenyőben a levesről leszedett zsírt felhevítjük, a rizst üvegesre futtatjuk. Beledinsztelem a kis fej, finomra aprított vöröshagymát, a zöldborsót elkeverem benne, felöntöm háromszoros mennyiségű forró levessel. Sózzuk, borsozzuk, lassan puhulásig pároljuk, kb. 15-20 percig (nem kell kevergetni, és a fedőt emelgetni). Finoman belekeverjük az aprított húst, a zöldségeket, gombát és az aprított petrezselymet.
  7. Pihentetjük, és frissen sütött, kis darabokra aprított libatöpörtyűvel, házi vegyes savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés
Lehet, hogy kicsit soknak tartjátok a rizshez adott leves mennyiségét! Horváth Ilona receptje szerint szoktam főzni ezt az ételt, a hozzávalókban némi eltéréssel. Én is fontosnak tartom, hogy ne legyen száraz a rizs, véleményem szerint is elbírja a háromszoros folyadék mennyiséget. A receptet és a fotót Gaby53 küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Hasonló receptek

Friss receptek

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is) recept
Recept
Egyszerű

Csicseriborsós tészta (cukorbetegeknek is)

30 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

|

1 órája

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.