A combokat megtisztítjuk, majd bedörzsöljük sóval. Majorannával és borssal fűszerezzük. Egy éjszakát a hűtőben pihentetjük. (Fontos, hogy olyan edényt használjunk, ami a tűzhely felső részén a pároláshoz, és a sütőben sütéshez is alkalmas!)
A szélekről levágott felesleges zsiradékot kisütjük, benne a combokat pár perc alatt körben megkapatjuk. Közéjük tesszük a vöröshagyma- és fokhagymadarabokat, aláöntjük a bort, és lassan, fedő alatt, saját levében, bőrével felfelé pároljuk kb. 1,5-2 órát, ameddig a hús megpuhul és a leve nagyja is elfő, majd 220 fokos előmelegített sütőbe toljuk, és fedetlenül kb. 20-25 perc alatt ropogósra sütjük. A sütés közben saját levével többször meglocsoljuk.
A párolt káposztához a káposztát elfelezzük, torzsáját kivágjuk, és vékony szálakra szeleteljük. Lesózzuk, összekeverjük, kb. 20 percig pihentetjük. Közben a cukrot a zsiradékban karamellizáljuk, a hagymát megdinszteljük benne, és a köményt is megfuttatju krajta.
Beleforgatjuk a káposztát, meglocsoljuk ecettel, és fedő alatt, közepes hőfokon, saját gőzében kb. 25-30 perc alatt megpároljuk. Párolás közben villával többször átforgatjuk, vigyázva, hogy a káposztaszálak ne törjenek meg. (A párolás végére a káposzta alatt nem szabad folyadéknak maradnia.)
A hámozott, darabolt krumplit sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. Sütőedényben olvasztott libazsírral, borssal, rozmaringgal összeforgatjuk, 230 fokos forró sütőben, néha átkeverve ropogósra sütjük.
Tálalásnál a sült libacomb mellé a párolt káposztát és a pirított burgonyát kínáljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.