A hagymás-almás pulykamáj elkészítéséhez a hagymát és az almát meghámozzuk, a hagymát felkarikázzuk, gyűrűkre bontjuk, az almát pedig cikkekre vágjuk. Megolvasztjuk a vaj felét, megpirítjuk benne a hagymát és az almát. Lefedjük, és kb. 20 perc alatt puhára pároljuk.
A májat megtisztítjuk, majd kisebb darabokra vágjuk. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk a maradék vajat az olajjal, és megsütjük, megpirítjuk benne a májdarabokat 5-6 perc alatt, miközben néha rázogatjuk az edényt. Ezután hozzáadjuk a balzsamecetet, és 1 percig forraljuk.
Óvatosan összeforgatjuk a májat a hagymás almával, majd sózzuk és borsozzuk az egészet. Azonnal tálaljuk!
Megjegyzés
Csirke- vagy kacsamájból is finom, párolt rizs vagy burgonyapüré illik hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.