A libamell bőrős felét beirdaljuk, bőrős felét száraz serpenyőben sütni kezdjük, hogy kisüljön a zsírja, majd megfordítjuk, és a húsos felét is elősütjük. Kivesszük a serpenyőből.
Az édesburgonyát megtisztítjuk, felkockázzuk, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük, összetörjük, és elkeverjük a vajjal, a gyömbérrel és a tejszínnel, sózzuk, ha szükséges.
A lilakáposztát összekockázzuk. Kis olajon megfonnyasztjuk a hagymát, rádobjuk a káposztát, meglocsoljuk a mézzel, felöntjük a vörösborral, puhára pároljuk, majd hozzáadjuk a félbevágott szőlőszemeket és a vörösborecetet, elkeverjük, de már nem főzzük.
Az elősütött libamellet a bőrös felével lefelé tepsibe rakjuk, és 120 fokos sütőben 15 percig sütjük, majd nyitott sütőajtó mellett 5 percig pihentetjük.
A libamellet felszeleteljük, az édesburgonya-pürével és a szőlős lilakáposztával tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.