Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Gránátalmás libacomb mozzarellás hercegnőburgonyával  recept
recept
Mester

Gránátalmás libacomb mozzarellás hercegnőburgonyával

90 perc
4 adag
Költséges
2016. 11. 24.

Elkészítés

  1. A vörös pestohoz, a fenyőmagot száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Egy késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomot, a szárított paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, a fokhagymát, a reszelt sajtot, egy csipet sót, borsot. Felaprítjuk, majd hozzákeverjük a 1,5 dl olívaolajat és a szárított paradicsom olajából fél dl-t. Ebbe keverjük a lecsepegtetett mozzarellákat, és legalább 1 napra a hűtőbe tesszük érlelni.
  2. Egy serpenyőt felforrósítunk, a combokat bőrükkel lefelé, egymás után belefektetjük. Addig sütjük őket, amíg a bőrük megpirul, és a lehető legtöbb zsír kisül belőlük. Ezután átemeljük egy tepsibe, immár bőrrel felfelé. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A gránátalmákat félbevágjuk, kiszedjük a magokat, a kifolyó levet is felfogjuk. Rászórjuk a combokra, a lét is ráöntjük, majd meglocsoljuk 3 dl borral. Lefedjük, 160 fokos sütőbe toljuk kb. 2 órára. A végén levesszük a fóliát, magas lángon, pár perc alatt ropogósra sütjük a combok bőrét. Mikor kész, a visszamaradt szaftból kivesszük a húsokat, melegen tartjuk.
  4. A szaftról kanállal lemerünk annyi zsírt, amennyit csak tudunk, a többit átszűrjük. Egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a maradék bort, alaposan összeforraljuk, hogy a mennyisége kb. a fele legyen. Végül elzárjuk a tűzhelyet, és belekeverjük a hideg vajat. Míg a hús sül, elkészítjük a köretet.
  5. A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük. A paprikákat forró sütőben addig sütjük, míg a héja itt-ott megfeketedik, hólyagos lesz. Langyosra hűtjük, héját lehúzzuk, a húsát magok nélkül, egy-két ek tejjel összeturmixoljuk. A krumplit is átnyomjuk, hozzáadjuk a paprikát, a vajat, a tojásokat, 1 ek lisztet és annyi tejet, hogy ne túl lágy masszát kapjunk, mikor összenyomkodjuk. Ha mégis így lenne, kevés liszttel dúsítjuk, megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk. Nyomózsákba töltjük.
  6. Egy libazsírral kikent tepsire kis halmokat nyomunk, majd 220 fokos sütőbe toljuk, 25-30 percig sütjük. A kosarakba a sütési idő lejárta előtt két perccel egy-egy mozzarellagolyót ültetünk, visszatoljuk olvadni. Tálaláskor 1-2 combot a tányér közepére teszünk, körberakjuk a hercegnőburgonyákkal és a sajtos kosárkákkal. A mártással megcsorgatjuk a tányért, kis tálkákban mellé is kínáljuk.
Megjegyzés
Márton-nap körül a legaktuálisabb, de a libacombot máskor is nagyon szeretjük.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Egyszerű hússaláta
Recept
Egyszerű

Egyszerű hússaláta

45 perc
|
4 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Márton-napi libasült párolt lila káposztával
Recept
Bonyolult

Márton-napi libasült párolt lila káposztával

120 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta
Recept
Egyszerű

Bazsalikomos-paradicsomos csirkés tészta

45 perc
|
4 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Sólet
Recept
Mester

Sólet

210 perc
|
4 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Paradicsomos lepény
Recept
Egyszerű

Paradicsomos lepény

40 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Szabó Veronika szerző profilképe

Szabó Veronika

Kétsajtos rakott cukkini
Recept
Egyszerű

Kétsajtos rakott cukkini

50 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pizzás háromszögek
Recept
Egyszerű

Pizzás háromszögek

35 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Gombás-sajtos polenta
Recept
Mester

Gombás-sajtos polenta

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve
Recept
Egyszerű

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Hasonló receptek

Csirkés pizzabatyu recept
Recept
Egyszerű

Csirkés pizzabatyu

65 perc
|
6 adag
|
Átlagos
SÁNDOR ADRIENN szerző profilképe

SÁNDOR ADRIENN

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve recept
Recept
Egyszerű

Paradicsomos gnocchi sütőben sütve

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
DÖMÖTÖR VIOLA szerző profilképe

DÖMÖTÖR VIOLA

Túróval és sajttal töltött gomba recept
Recept
Bonyolult

Túróval és sajttal töltött gomba

45 perc
|
1 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Ropogós libasült hagymás burgonyával recept
Recept
Rafinált

Ropogós libasült hagymás burgonyával

80 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tésztás paradicsomleves recept
Recept
Bonyolult

Tésztás paradicsomleves

90 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Parmezános pulykamell recept
Recept
Egyszerű

Parmezános pulykamell

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.