A vörös pestohoz, a fenyőmagot száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. Egy késes robotgépbe tesszük, hozzáadjuk a bazsalikomot, a szárított paradicsomot, a passzírozott paradicsomot, a fokhagymát, a reszelt sajtot, egy csipet sót, borsot. Felaprítjuk, majd hozzákeverjük a 1,5 dl olívaolajat és a szárított paradicsom olajából fél dl-t. Ebbe keverjük a lecsepegtetett mozzarellákat, és legalább 1 napra a hűtőbe tesszük érlelni.
Egy serpenyőt felforrósítunk, a combokat bőrükkel lefelé, egymás után belefektetjük. Addig sütjük őket, amíg a bőrük megpirul, és a lehető legtöbb zsír kisül belőlük. Ezután átemeljük egy tepsibe, immár bőrrel felfelé. Sózzuk, borsozzuk.
A gránátalmákat félbevágjuk, kiszedjük a magokat, a kifolyó levet is felfogjuk. Rászórjuk a combokra, a lét is ráöntjük, majd meglocsoljuk 3 dl borral. Lefedjük, 160 fokos sütőbe toljuk kb. 2 órára. A végén levesszük a fóliát, magas lángon, pár perc alatt ropogósra sütjük a combok bőrét. Mikor kész, a visszamaradt szaftból kivesszük a húsokat, melegen tartjuk.
A szaftról kanállal lemerünk annyi zsírt, amennyit csak tudunk, a többit átszűrjük. Egy kis lábasba öntjük, hozzáadjuk a maradék bort, alaposan összeforraljuk, hogy a mennyisége kb. a fele legyen. Végül elzárjuk a tűzhelyet, és belekeverjük a hideg vajat. Míg a hús sül, elkészítjük a köretet.
A krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, puhára főzzük. A paprikákat forró sütőben addig sütjük, míg a héja itt-ott megfeketedik, hólyagos lesz. Langyosra hűtjük, héját lehúzzuk, a húsát magok nélkül, egy-két ek tejjel összeturmixoljuk. A krumplit is átnyomjuk, hozzáadjuk a paprikát, a vajat, a tojásokat, 1 ek lisztet és annyi tejet, hogy ne túl lágy masszát kapjunk, mikor összenyomkodjuk. Ha mégis így lenne, kevés liszttel dúsítjuk, megkóstoljuk, sózzuk, borsozzuk. Nyomózsákba töltjük.
Egy libazsírral kikent tepsire kis halmokat nyomunk, majd 220 fokos sütőbe toljuk, 25-30 percig sütjük. A kosarakba a sütési idő lejárta előtt két perccel egy-egy mozzarellagolyót ültetünk, visszatoljuk olvadni. Tálaláskor 1-2 combot a tányér közepére teszünk, körberakjuk a hercegnőburgonyákkal és a sajtos kosárkákkal. A mártással megcsorgatjuk a tányért, kis tálkákban mellé is kínáljuk.
Megjegyzés
Márton-nap körül a legaktuálisabb, de a libacombot máskor is nagyon szeretjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.