A vegán palacsinta tésztájának hozzávalóit habverővel simára dolgozzuk. Attól függően, hogy milyen lisztet használunk, a folyadék mennyisége változhat, a lényeg: a végeredmény egy sima, hagyományos palacsintatészta-sűrűségű massza legyen.
Ha csomómentesre kevertük, beletesszük a chiamagot, majd kicsit félretesszük, hogy a chiamag megszívja magát. Erre azért van szükség, mert a chia úgy működik a tésztában, mint a tojás: összetartja.
20 perc pihentetés után forró, kiolajozott serpenyőben, a hagyományos módon megsütjük a palacsintákat.
A krémhez a mascarponét kikeverjük a porcukorral, a kifacsart lime-mal, a citrommal és a gyümölcs felével, majd hozzáadjuk a felvert tejszínhabot, és a maradék gyümölcsöt is finoman belekeverjük, hogy az minél szebben egyben maradjon. Ízlés szerint rakhatunk még bele porcukrot, vagy savanyíthatjuk még citruslével.
A kész krémet a palacsintába töltjük, és feltekerjük vagy lazán összehajtjuk. Tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a vegán málnahabos palacsinta!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.