A málnás tiramisu elkészítéséhez a friss tojásokat szétválasztjuk. A sárgájákat nagyon habosra, fehéredésig verjük a cukorral és csipet sóval. A mascarponét kikeverjük külön és ezt a kettőt egybe forgatjuk, picit óvatosabb mozdulatokkal.
A kiengedett, lecsöpögtetett málnákat hozzáadjuk a krémhez, hozzácsurgatunk pár csepp rumot és átkeverjük 2-3-szor. A fehérjét tartós habbá verjük és végül a mascarponés alappal vegyítjük, vigyázva, hogy a hab ne törjön.
A meleg kávéba belemártogatjuk a piskótákat és szétosztjuk a pohár fenekén. Rákanalazunk egy kis krémet, aztán újabb piskóta réteg és megint egy kis krém következik.
A csokiropogóshoz a cukrot a vízzel feltesszük főni. 132 fokig hevítjük, majd lehúzzuk a tűzről és beletesszük az étcsokit. Egy fakanállal addig keverjük az egészet, amíg a csoki el nem olvad és por állagú lesz az egész. Végül megszórjuk vele a desszert tetejét.
Így készítheted el a málnás tiramisut csokimorzsával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.