Kis lábosban egészen kevés vízzel felforraljuk a málnát, majd hozzákeverjük az édesítőszert. A gyöngyöző gyümölcsszószba öntjük a vízben elkevert keményítőt, majd levesszük a tűzről.
A túrót összekeverjük a tojásokkal, a búzadarával és egy csipetnyi sóval. Ráreszeljük a fél citrom héját, és egy kevés levet facsarunk bele. Egy órára a hűtőbe tesszük.
Amikor a túróösszeállt, vizes kézzel diónyi nagyságú gombócokat formálunk belőle. A gombócok közepét megtöltjük 1-2 málnaszemmel.
A gombócokat forrásban lévő vízben, közepes lángon addig főzzük, amíg feljönnek a víz tetejére (kb. 10-15 perc). Ezután lecsepegtetjük, és azonnal tálaljuk a málnaöntettel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.