Elkészítés: 1. A lisztet összeszitálom a vaníliás pudingporral és a tejporral. A hozzávalókat - a vaj kivételével - a fenti sorrendben kenyérsütőgép üstjébe teszem. A dagasztás-kelesztés programot választom, a dagasztás utolsó 10 percében hozzáadom az olvasztott vajat is.
2. A megkelt tésztát enyhén lisztezett deszkán átgyúrom. 10 db kb. 10 dkg-os labdára osztom, és letakarva 10 percet kelesztem.
3. A tésztagolyókat ovális lappá nyújtom, ráteszek 3 db aszalt szilvát és egy vékonyra sodort marcipánrudat. Keskenyebb részénél fogva feltekerem úgy, hogy a tészta vége alul maradjon. Megkenem tojásfehérjével, hogy véletlen se nyíljon szét. Sarkait összecsípem és alányomom. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre teszem. Letakarva 45 percig kelesztem.
4. Előmelegítem a sütőt 180 °C-ra. Egy tojást villával lazán felverek, és lekenem vele a tésztákat. Mandulapelyhet, jégcukrot szórok a tetejükre. Előmelegített 180 fokos sütőben légkeverés mellett kb. 15 perc alatt készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.