A beáztatott, majd a barna héjától megtisztított mandulát a porcukor fokozatos hozzáadásával ledaráljuk.
A lisztből, a vaníliás cukorból, a vajból, a mandulaőrleményből, a tojásból és a likőrből 5 perc alatt tésztát gyúrunk, majd sütőpapírral bélelt, 20x30 cm-es tepsibe simítjuk. A tetejét mandulaszeleteket díszítjük.
180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük (a felénél csökkentjük a hőfokot). A formában hagyjuk kihűlni, másnap felszeleteljük, és porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
A csonthéjtól megtisztított mandula belső, vékony barna héját könnyen eltávolíthatjuk, ha forró vízben blansírozzuk, hegyes végét lecsípjük, alulról kissé megnyomva a fehér mag könnyen eltávolítható. Vásárolhatunk héjas, és már tísztított mandulát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.