Az tojásokat a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, majd fokozatosan belekeverjük a sót, a sütőport, a lisztet, végül a diót és a lereszelt répát.
A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt, tűpróbáig sütjük.
Elkészítjük a krémet: a vajat habosra keverjük a porcukor felével, hozzáadjuk a mascarponét és összeforgatjuk.
A tejszínt kemény habbá verjük a habfixálóval és a maradék porcukorral, majd beleforgatjuk a vajas-mascarponés krémbe.
Amikor kihült, akkor vízszintesen három részre vágjuk. (Ha ez nem megy, akkor két rész is elegendő.) Az alsó tésztalapot megkenjük krémmel, ráhelyezzük a második lapot, amelyet szintén megtöltünk krémmel, erre kerül az utolsó tésztalap. A tetejét megkenjük a maradék krémmel, majd meghintjük mandulaforgáccsal.
Tálalás előtt 2 órán át hűvös helyen pihentetjük. Tetejét marcipánnal díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.