A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Amíg melegszik, kivajazunk és vékonyan lisztezünk vagy sütőpapírral kibélelünk egy 25x40 cm-es tepsit.
Tálban összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sütőport, a fahéjat, sót és a szódabikarbónát.
Egy másik tálban habverővel alaposan összekeverjük a tojást, az olajat és a vaníliát. Hozzáadjuk a lereszelt vagy aprítógéppel összevágott répát. Elkeverjük. Ezután hozzáadagoljuk a lisztes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
A masszát a tepsiben töltjük, picit elegyengetjük. Betoljuk a forró sütőbe, és kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. A tepsiben hagyjuk kihűlni.
A krémhez keverjük krémesre a mascarponét a vajjal és a vaníliával, majd djuk hozzá a porcukrot is. Miután alaposan elkevertük, kenjük el a krémet szépen egyenletesen a süteményen.
A marcipánból formázzunk répákat, szúrjunk bele kis zöld levélcukrokat és díszítsük a süteményt.
Szeletekre vágva kínáljuk.
NÉZD MEG VIDEÓN, HOGY KÉSZÜL A MASCARPONÉS RÉPATORTA SZELET
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.