A csirkéket sózzuk, borsozzuk. Jól fűszerezzük körbe mindenhol. Ezután készítsük el a mázat: olvasszuk fel a vajat és keverjük el benne a lekvárt, mézet, csilit, rozmaringot, majoránnát és a 4-5 evőkanál olívaolajat.
Fektessük le a csirkedarabokat a tepsibe. Öntsük alá a fél doboz sört. Kenjük rá a máz felét. Takarjuk le alufóliával vagy sütőpapírral. Süssük 45 percet 220 fokon.
Amíg sül, vegyünk elő egy wokot vagy serpenyőt és pirítsuk meg a gombákat. Pirítás előtt szórjuk meg sóval, borssal, petrezselyemmel és fokhagymával. Öntsünk alá olívaolajat, hogy ne égjen le.
45 perc után vegyük ki a csirkét a tepsiből. Kenjük meg a maradék mázzal. Fólia nélkül pirítsuk addig, amíg a bőrre karamellizálódik a máz.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.