A mediterrán saslikhoz először elkészítjük a pácot: az olajhoz keverjük a sót, a borsot, a pirospaprikát, az őrölt rozmaringot, az őrölt koriandert, a római köményt, a fokhagyma port, az oregánót, és a kakukkfüvet.
A csirkemellet kockára vágjuk, beleforgatjuk a fűszeres olajba. Lefedjük és legalább 1 órán át hagyjuk a hűtőben állni.
Az ajvárhoz a padlizsánokat félbevágjuk, majd keresztben is bevagdossuk a húsukat egy késsel. Sózzuk és megkenjük olívaolajjal.
A fokhagymát beletesszük egy darab alufóliába, megsózzuk, öntünk rá egy kevés olívaolajat és összecsomagoljuk a fóliát.
A padlizsánokat, a becsomagolt fokhagymát és az egészben hagyott paradicsomot egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Ha elférnek a kápia paprikák, akkor azokat is, ha nem, akkor külön tepsiben megsütjük őket a padlizsánok feletti rácson 180-200 fokon 30 percig.
Miután minden megsült, és egy kicsit megpirult, kivesszük őket, és hagyunk mindent kihűlni. Utána a padlizsánt egy kanállal kikaparjuk, a megsült fokhagymáka-gerezdeket kinyomkodjuk a héjból, a paprikákat meghámozzuk, a csumájukat és a magházakat kivesszük, a paradicsom csumáját is eltávolítjuk. Minden sült zöldséget aprítóba teszünk a chili paprikával együtt és pürésítjük.
A kész ajvárt átöntjük egy tálba, hozzáadjuk a megmaradt olívaolajat, megózzuk, megborsozzuk és hozzákeverünk pár csepp citromlevet.
Közben az apró burgonyákat megkapargatjuk és sós vízben megfőzzük. A cukkiniket megmosssuk, ujjnyi vastagra karikázzuk, befűszerezzük kakukkfűvel, sóval és borssal.
A pácolt csirkemellet fanyársakra húzzuk és mehetnek a grillre. Alaposan megsütjük, picit le is pirítjuk a végén, majd félretesszük.
Ezután mehetnek a grillre a cukkini karikák is.
A krumpli már megfőtt, így míg a cukkinik sülnek, egy serpenyőben vajat hevítünk, rászórjuk a friss, felvágott rozmaringot, majd rászedjük a lecsöpögtetett krumplikat és megpirítjuk.
A nyársakat, a cukkinit, a burgonyát, az ajvárt és a friss salátát együtt tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.