A krumplit héjában megfőzzük, lepucoljuk és még melegen áttörjük. Csipetnyi sóval, a margarinnal és a liszttel összegyúrjuk. Ha ragad, lisztet adunk hozzá.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk a tésztát, és egyforma, kb. 7x7 centis négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepébe két-három szem magozott vagy befőtt meggyet teszünk, megszórjuk fahéjas porcukorral és gombócokat formálunk.
Egy nagy fazékban vizet forralunk, közben kevés margarinon vagy olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. A forró, lobogó vízben kifőzzük a gombócokat (a fazék méretétől függően 8-10 gombócnál ne tegyünk többet egyszerre a vízbe). Akkor jó, ha a gombócok feljönnek a víz felszínére.
Szűrőkanállal szedjük ki, csöpögtessük le, és tegyük át a morzsába. Óvatosan rázzuk össze, hogy egyenletesen aranyszínű legyen minden gombóc. Porcukorral hintve tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.