A tésztához a lisztet összedolgozzuk 12,5 dkg vajjal, 6 dkg cukorral, a sóval és a tojássárgájával, majd fél órát hűtőben pihentetjük.
A tejet felforraljuk 10 dkg cukorral és 5 dkg vajjal, hozzáadjuk a darált mákot, hagyjuk forrni, majd lehúzzuk a tűzről és hagyjuk kihűlni.
A töltelékhez 12,5 dkg vajat és 12,5 dkg cukrot habosra keverünk, és a 2 egész tojást egyesével hozzáadjuk. A túrót a pudingporral, a reszelt citromhéjjal és a citromlével összekeverjük, és a vajas-cukros tojáshoz adjuk, elkeverjük.
Egy 26 centis tortaformát kivajazunk, kibéleljük a tésztával, megszurkáljuk az alját. Rászórjuk a kimagozott meggyet, elosztjuk rajta a mákkrémet, végül ráöntjük a túrós masszát. 175 fokra előmelegített sütőben kb. 1 órát sütjük.
Lehet variálni, például a meggy helyett barackkal, körtével, szilvával, szőlővel vagy áfonyával is akár, de a mákot is kiválthatjuk, mondjuk dióval.
Őszi Balázs receptje.
Fotó: Győrfi Viki
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.