A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt és felfuttatjuk. Ezt követően beleöntjük a tojások sárgáját, a szitált lisztet, egy csipet sót, majd elkezdjük dagasztani a tésztát. Ha kezd összeállíni a tészta, akkor beledolgozzuk az olajos margarint. Addig dagasztjuk a tésztát, amíg el nem válik a tál oldalától és a kezünktől. Ezután a tészta tetejét meglisztezzük, majd konyharuhával letakarjuk és 30 percig kelesztjük.
Elkészítjük a mák tölteléket. A darált mákot összekeverjük a porcukorral és a meggylével, majd megtöltjük vele a tésztákat. Ha ezzel megvagyunk, kifliket formázzunk belőle, majd mindegyik közepébe egy szem meggyet teszünk. Tepsibe rakjuk a kifliket, majd az összes tetejét megkenjük felvert tojással és 25 percig újra kelesztjük. Végezetül pedig 180 fokra előmelegített sütőben 25 percrig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.