A hólabda torta elkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy 20 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibélelünk sütőpapírral.
A tojást habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk a kakaós lisztet és összeforgatjuk. A tésztát a formába simítjuk és kb. 20-25 perc alatt megsütjük. (Ha nem akarjuk majd a tésztát félbevágni, érdemes két formával dolgozni és két adagban sütni).
A krémhez megfőzzük a pudingport a tejben, hozzákeverjük még forrón a cukrokat és a kókuszt, majd állandó kevergetés mellett kihűtjük. Ha kihűlt, hozzáforgatjuk a kihabosított vajat.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, félreteszünk a krémből egy keveset, a többit elkenjük az alsó lapon. Rátesszük a másik lapot és körbe megkenjük a maradék krémmel. Megszórjuk körbe kókuszreszelékkel.
Gőz felett megolvasztjuk a csokoládét a vajjal, és a torta tetejére simítjuk. Nem baj, ha nem kapunk tükörfényes felületet, lehet rusztikus is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.