A kalács szeletek mindkét oldalát száraz serpenyőben, vagy a sütőben megpirítjuk. Egy 20×30 cm-es tűzálló tálat vajjal alaposan kikenünk, majd a kalács szeleteket átlósan kettévágjuk és az így kapott háromszögekkel kirakjuk a tálat. A háromszögek csúcsa néz felfelé és egymást fedik a szeletek. A lágy vajat rácsipkedjük a kalács szeletekre.
A körtéket megmossuk, negyedeljük, a magházukat eltávolítjuk és fél centi vastag szeletekre vágjuk. A kalács szeletek közé elosztjuk, hogy mindenhová jusson. A leöblített lecsepegtetett menta ágakról leszedjük a leveleket, azokat is hozzáadjuk.
A tojások sárgáját és a két egész tojást gépi habverővel fehéredésig habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vaníliát és a lereszelt citrom héját.
A habos keverékhez adjuk óvatosan a tejet és az egészet ráöntjük az előkészített kalácsszeletekre. Végül az egészet megszórjuk porcukorral.
Előmelegített sütőben, 190 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük úgy, hogy a tetején lévő porcukor kissé rákaramellizálódjon. Ettől nagyon finom, vékony, roppanós réteg képződik a desszertünkön. Miután megsült, akár rögtön melegen, vagy később hidegen is fogyaszthatjuk.
Megjegyzés
Ez az a tipikus desszert, ami annyira egyszerű, hogy ha még a konyhába bemenni sincs kedvünk, akkor is elkészítünk, mert annyira gyors és egyszerű.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.