A húst tálba tesszük és megsózzuk. Hozzáadunk 3 db tojást és 2 ek reszelt sajtot, majd jól összekeverjük a zsemlemorzsával, ízlés szerinti mennyiségű petrezselyemmel és egy kevés alaplével. A masszából kis gombócokat formázunk, és a bő vízzel hígított, forrásban levő alaplében kifőzzük néhány perc alatt.
A ricottát összekeverjük a maradék sajttal és tojással, majd sóval, borssal, szegfűszeggel ízesítjük.
Egy tűzálló edény aljára gombócokat teszünk, és némi főzőlét öntünk rájuk. Elosztjuk rajtuk a ricottás keverék egy részét, majd folytatjuk a rétegezést, amíg az edény meg nem telik, majd a tetejét bőven megszőrjuk parmezánnal.Végül a truscellót 200 fokra előmelegített sütőben sütjük 5 percig.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.