A darált húst összekeverjük a fasírt fűszerkeverékkel, a felaprított petrezselyemzölddel, a kakukkfűvel, a parmezánnal, a borssal, a zabpehellyel és a tojást. Jól összegyúrjuk, és nedves kézzel diónyi golyókat formázunk belőle.
Megpucoljuk a krumplit és a cukkinit, és a reszelő durva fokozatán lereszeljük. Megsózzuk, hozzáadjuk a felaprított kaprot és néhány kakukkfű levelet.
Kiolajazunk egy kis tepsit, és meghintjük a zsemlemorzsát. Beletesszük a kinyomkodott cukkinis-krumplis keveréket. Közéjük helyezzük a húsgolyókat, a megmosott koktélparadicsomokat, a kakukkfüvet és a petrezselyemzöldet. Ráöntjük a tejszínt, és meghintjük a reszelt sajttal.
Lefóliázva 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 25-30 percig alsó-felső sütésen sütjük. A reszelt sajtot összekeverjük egy kis zsemlemorzsával és fűszerpaprikával, majd levesszük a fóliát és ráhintjük. 3-4 percre visszatoljuk a sütőbe, addig, ameddig a sajt ráolvad és szép színt kap. Forrón kínáljuk.
Megjegyzés
Ajánlom mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető tepsis ételeket. A krumplit szinte mindenki szereti, szóval ez a recept kedvelt ételed lesz, ha kipróbálod.:-) Én most egy kisebb két személyes adagot készítettem és pillanatok alatt el is fogyott. Ezt a húsgolyót a friss, üde zöldfűszerek és persze a parmezán sajt teszi mennyeivé. Természetesen a fasírtfűszer helyettesíthető fokhagymával, zöld hagymával, illetve egy kis fűszerpaprikával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.