A felszeletelt csirkemellfilét ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, majd megszórjuk római köménnyel.
Egy serpenyőben olajat vagy kókuszzsírt hevítünk, majd beletesszük a 2 gerezd szeletelt fokhagymát, hogy kellően megízesítse a zsiradékot.
Amikort az olaj felforrósodott, beletesszük a csirkemellfilét, és amíg serceg, megszórjuk az őrölt pirospaprikával is.
A hússzeletek mindkét oldalát jól átsütjük, miközben megforgatjuk, hogy mindenhol átvegye a fűszerek és a fokhagymás olaj ízét.
A hús alá egy pici vizet öntünk, mielőtt rátesszük a fedőt, és kis lángon puhára pároljuk. Ha elkészült, félretesszük, hogy kihűljön, majd vékony csíkokra vágjuk.
Közben elkészítjük a peradicsomszószt, azaz a pico de gallo-t: a megmosott paradicsomról körben levágjuk a húsát, majd pici kockákra aprítjuk. A vöröshagymát is apró kockákra vágjuk.
A paradicsomot és a hagymát egy kisebb tálban összekeverjük, és hozzáadjuk a jalapeno paprikát (egy része karikázva, egy része apróra vágva).
Ezt a keveréket sózzuk és borsozzuk, majd a zöldcitrom levével meglocsoljuk. Először csak a zöldcitrom felét csavarjuk rá, hogy ne legyen nagyon savas, majd megkóstoljuk és ízlés szerint tovább ízesítjük, ha szükséges.
Ezután beletesszük az apróra vágott koriandert is.
A babpüré, azaz a frijoles refritos elkészítéséhez először a pico de gallo készítéséből visszamaradt paradicsomok közepét felkockázzuk, 2 gerezd fokhagymát apróra vágunk.
Serpenyőben, közepes lángon felhevítünk 1 evőkanál kókuszzsírt vagy bármilyen olajat és beletesszük a fokhagymát, majd a paradicsomot is.
A babkonzervet, a levével együtt beleöntjük, és hozzáadjuk az őrölt római köményt és az őrölt borsot, majd lefedjük, és összefőzzük.
Ha a bab leve elfőtt, krumplipasszírozóval, vagy botmixerrel lepürésítjük a keveréket. Ha kell, ízlés szerint tovább sózzuk, borsozzuk.
Egy tűzálló tálba először beleteszünk egy réteg nachost. Erre simítunk egy réteg babpürét, majd megszórjuk a csirkemelldarabokkal, a lereszelt sajttal. Ezt még kétszer megismételjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 5-6 percalatt összesütjük.
Ha elkészült, tegyük a tetejére a pico de gallo-t, illetve ízlés szerint avokádókrémet is.
Megjegyzés
Abbahagyhatatlan partikaja ez a mexikói nachos csirkés tál.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.