Egy lábasba öntjük a kétféle mazsolát, a vörösáfonyát, a hámozott, apró kockákra vágott almát. Rádobjuk a vajat, hozzáöntjük a cukrot. Folyamatos kevergetés közben az egészet összeforraljuk, majd hozzádobjuk az apróra vágott mandulát, a narancs reszelt héját, s az időközben a szegfűszegből, gyömbérből, fahéjból, szerecsendióból elkészített fűszerkeveréket. Gyakori kevergetés közben kb. 10 perc alatt jól összeforraljuk.
Miután lehúzzuk a tűzről, a forró keveréket egy nagyméretű edénybe átöntjük. Miután teljesen kihűlt, hozzáöntjük a konyakot. Óvatosan, de alaposan összekeverjük az egészet, és átüntjük egy tiszta, 1 l-es befőttesüvegbe, majd légmentesen lezárjuk, és az elkészült mincemeat-et a hűtő ajtajába tesszük, és felhasználás előtt - süteményekbe, péksüteményekbe isteni töltelék - pár napig pihentetjük
Megjegyzés
Legközelebb a karácsonyi sütés-főzés alkalmából fogom elővenni. Addigra a már most is isteni mincemeat szépen összeérik és a sütibe töltve elfoglalhatja méltó helyét az ünnepi asztalon. Jó étvágyat kívánok!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.