A sárgabarackokat alaposan megmossuk, majd lehúzzuk a héjat. (Érdemes pár pillanatra forró vízbe dobni őket, majd miután lehűltek, könnyen lejön a héjuk.) Vágjuk félbe/negyedekbe, a magokat dobjuk ki.
Nagyobb fazékba öntsük az előkészített gyümölcsöt, majd lassú tűzön forraljuk fel. Gyöngyözve, gyakori kevergetések mellett addig főzzük, amíg, amíg a háromnegyedére sűrűsödik. Ekkor adjuk hozzá a cukrot. Alaposan keverjük össze.
Innentől továbbra is lassú tűzön, de folyamatos kevergetés mellett főzzük a lekvárt, nehogy lekapja az alját. Nagyjából egy-másfél óra alatt éri el a kellő állagot.
Tisztára mosott üvegekbe kanalazzuk a baracklekvárt, majd pici szalicilt szórunk a tetejére.
Alaposan zárjuk le a szintén tisztára mosott zárófedéllel. 5 percig fejjel lefelé pihentessük.
Végezetül pókrócba bugyolálva dunsztoljuk, és hagyjuk így kihűlni.
Megjegyzés
Ennyi gyümölcsből 5-6 darab 7 dl-es üveg lekvár lesz.
A receptet Chef küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.