A puha vajat habosra keverjük a kétféle cukorral, majd egyenként belekeverjük a tojásokat. A lisztet elkeverjük a keményítővel, a sütőporral, a sóval, és a tojásos masszához keverjük. A végén hozzáadjuk a narancs levét és reszelt héját és a rumot, és krémmé keverjük.
Kivajazunk és liszttel meghintünk egy nagyobb gyümölcskenyérformát, majd belesimítjuk a masszát. Előmelegített sütőben 175 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük, és tűpróbával ellenőrizzük.
Amikor megsült, kifordítjuk a formából, és rácsra tesszük, hogy teljesen kihűljön. Míg hűl a sütemény, addig a csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, és hozzáadjuk az olajat. A kihűlt kalácsot hosszában 6 szeletre felvágjuk és a szeleteket megkenjük az olvasztott csokoládéval. A kalácsot az eredeti formájára visszaállítjuk, és a maradék csokoládéval bevonjuk a sütemény tetejét. Ráreszelünk egy kevés narancshéjat, majd hűvös helyre tesszük, hogy megdermedjen.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.