A tojásokat és a vizet egy mérőkancsóba tesszük, együtt 6 dl-nek kell lennie - ha hiányzik egy kevés, vízzel pótoljuk - majd habosra keverjük a cukorral. A lisztet, sütőporral összekeverjük, majd beletesszük a cukros tojásba. Vízzel lazítom a tésztát. Kivajazott, kilisztezett tortaformában 2 tortalapot sütünk.
Miközben a tortalapunk hűl, a narancslét, a rizst és a cukrot közepes hőmérsékleten puhára főzzük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk, kézzel kinyomkodjuk, és a meleg narancsos tejberizsben óvatosan kevergetés mellett feloldjuk. Amikor krém elkezd kocsonyásodni, 600 g tejszínt keményre verünk, és beleforgatjuk.
Az alsó lapot egy süteményes tálra fektetjük, csokis görögdinnye lekvárral megkenjük. Körbevesszük egy tortagyűrűvel, vagy a kapcsos forma szélével. A rizskrémet a gyűrűben lévő alsó lapra öntjük, és elsimítjuk. A felső lappal lefedjük, és a hűtőszekrényben kb. 2 óra alatt hagyjuk áthűlni.
A maradék tejszínt keményre verjük, és a torta oldalán és tetején elkenjük. Ízlés szerint díszítjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.