A répát, a szárzellert és a hagymát felkockázzuk, egy kevés olívaolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a darált húst, és sózzuk, borsozzuk. Amikor a hús megpirult, hozzáadjuk a bort, 1 darab tojást és a reszelt sajtot. Ha a massza nem elég száraz, egy kevés zsemlemorzsát adunk hozzá. Félretesszük, és megvárjuk, míg kihűl.
Az olajbogyókat 1-2 órára vízbe áztatjuk, hogy kevésbé legyen sós az ízük, majd megtöltjük őket a húsos masszával, és meghintjük egy kis liszttel. Mindegyiket megforgatjuk a felvert tojásban, majd a zsemlemorzsában, aztán megismételjük a műveletet. Végül forró olajban aranybarnára sütjük a golyókat. Hidegen tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.