A almát megpucolom, lereszelem, hozzáteszem a cukrot, fahéjat, citromhéjat, mazsolát és összemelegítem, de csak addig, amíg a cukor elolvad, nem főzöm.
A sütőporral elkevert lisztet elmorzsolom a vajjal vagy margarinnal, hozzáadom a cukrokat, a tojást és a tejfölt, összegyúrom. Hűtőben fél órát pihentetem. Zsírozott tepsibe nyújtom a tészta felét, megszórom morzsával, erre halmozom az almát. Kinyújtom a tészta másik felét is, befedem vele a tölteléket, tojássárgával megkenem és sűrűn megszurkálom villával, hogy a gőz el tudjon távozni sütés közben.
Előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten sütöm, kb. 25 perc alatt megsül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.