A vinaigrette-hez az ecetet kikeverjük a zselével és a sóval. Belevegyítjük a mustárt, lassan csorgatva beledolgozzuk az olívaolajat, majd ízlés szerint megborsozzuk.
A salátaleveleket megmossuk és szárazra centrifugáljuk vagy papírtörlőn leitatjuk. A chaumes sajtot és a megmosott, leszárított fügét cikkekre vágjuk. A kisebb darabokra tépett salátaleveleket, valamint a sajtot és a fügét adagonként tányérokra halmozzuk, majd megöntözzük a vinaigrette-tel. A durvára aprított mogyoróval megszórva tálaljuk.
Megjegyzés
A tépősalátákhoz tartozó, kissé kesernyés-diós ízű tölgysaláta levelei lilás árnyalatúak is lehetnek.
A chaumes kerek, rúzsos érlelésű, ehető narancssárga kérgű francia sajt. Grillezéshez is kitűnő. Keresd a sajtpultban!
A receptet mogyoró helyett enyhén pirított, majd mézzel karamellizált dióval is elkészítheted.
Recept és fotó: Saint Albray / Trendxpress
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.