A tojásokat felütjük, csipet sóval elkeverjük, majd fokozatosan beleszórjuk a lisztet, csomomentesre keverve, 30 percet pihentetjük. A szokásos módon kisütjük a palacsintákat.
A töltelékhez felfőzzük a diót a tejjel, porcukorral, vaniliás cukorral, reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a mazsolát.
A palacsintákat megtöltjük, felcsavarjuk. Tálaláskor egyik felét porcukorral meghintjük, a másik felét leöntjük a pálinkával elkevert baracklekvárral. Félbevágott sárgabarackkal díszítjük.
Megjegyzés
Baracklekvár hiányában pár db barackbefőttet pépesítünk, és ehhez adjuk a pálinkát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.