Az olajon sárgára fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, összeforgatjuk a hagymával, hozzáadunk 2 dl vizet és forraljuk tovább, amíg a víz elpárolog.
Beletesszük a meghámozott, kockára aprított krumplit, a csapott ek. sót, az apróra vágott 1 db zöldpaprikát és a szintén apróra vágott 2 db paradicsomot, jól összeforgatjuk.
A paradicsom és paprika által kevés levet ereszt, amit hama- rosan el is fől. Amikor már szinte nincs rajta lé, akkor töltünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplit.
Lassú forralással puhára főzzük, kb. a forrástól számított 25 perc alatt. Amikor majdnem készen van, hozzákeverjük a vékonyra felkarikázott füstölt kolbászt. Tálalás előtt elkeverünk benne 2 dl tejfölt.
A diétás változat:
Az olajon sárgára fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd lehúzzuk a tűzről, beletesszük a pirospaprikát, összeforgatjuk a hagymával, hozzáadunk 2 dl vizet és forraljuk tovább, amíg a víz elpárolog.
Beletesszük a meghámozott, kockára aprított krumplit, a csapott ek. sót, az apróra vágott 1 db zöldpaprikát és a szintén apróra vágott 2 db paradicsomot, jól összeforgatjuk. Amikor már szinte nincs rajta lé, akkor töltünk hozzá annyi vizet, hogy éppen ellepje a krumplit.
Lassú forralással puhára főzzük, kb. a forrástól számított 25 perc alatt. Amikor majdnem készen van, tehát kb. a forrástól számított 20. percben hozzákeverjük a vékonyra felkarikázott krinolint vagy virslit.
"Szabad tűzön, bográcsban elkészíthető ételek közül a legkézenfekvőbb, leggyorsabb a paprikáskrumpli, amit még szemerkélő esőben egy egész napi fárasztó túrázás vagy evezés után sem túlságosan nehéz elkészíteni. A szabad tűzön főtt ételnek mindig van valami különleges az ízében, talán a szabályozhatatlan (magas) hőfok és a direkt füst(ölő) hatás következtében."
Recept és fotó: Kalória tudatos több, mint szakácskönyv (Praxis kiadó, 6250 Ft)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.